Hieronder volgen een aantal tips die je zullen helpen bij het behalen van de Pet Rescue Saga levels.

Het is belangrijk om eerst goed naar de puzzle te kijken alvorens je gaat beginnen aan het level. Vervolgens ga je de stappen uitdenken die je wilt gaan ondernemen. Ga dus niet gelijk blindelings aan de slag. Het is eveneens verstandig om je boosters spaarzaam te gebruiken. Gebruik de boosters alleen wanneer je echt geen mogelijkheden meer ziet en het dus je laatste redmiddel is om een grote score neer te zetten of om het level te halen. Probeer ook altijd zoveel mogelijk dieren te bevrijden voordat je alle blokken gaat wegwerken, aangezien het bevrijden van dieren de beste manier is om een drie sterren ranking te halen. Hierbij moet je echter wel nagaan welke van de twee mogelijkheden de hoogste prioriteit heeft, want je kunt wel alle dieren bevrijden, maar hierdoor kan je ook het risico lopen dat je het level uiteindelijk niet haalt.

Beginners tips

– Je kunt Facebook vrienden vragen om een leven naar je te sturen, net zoals Candy Crush.

– Het is niet noodzakelijk om alle blokken in een level weg te spelen om het level te halen. Let daarom goed op het doel voordat je gaat beginnen aan het level.

– Boosters zoals de Kleurenknapper en Blokkenkraker zijn er om levels eenvoudiger te halen. Verspil deze boosters niet anders moet je ze kopen.

– De Raket booster is uitermate geschikt om een rij blokken met diverse kleuren weg te spelen. Breng de raket, welke zich rechtsonder in beeld bevind, naar de gewenste locatie en wees er zeker van dat de raket op de correcte plaats staat voordat je hem afvuurt.

– Als je een level afsluit, al heb je geen enkele zet gedaan, zal je een leven verliezen.

– Blokken bovenaan in het speelveld zullen verdwijnen op het moment dat er geen valide zetten meer over zijn. Dit geldt ook voor dieren.

– Om een level perfect af te sluiten zul je 3 gouden sterren moeten halen. Je kan de status checken op het moment dat je bezig bent met een level. De status staat rechtsboven in beeld.

– Het is altijd een goed idee om op sommige momenten 2 of 3 stappen vooruit te denken als dit mogelijk is. Denk er over bijvoorbeeld over na wat er zal gebeuren als je bepaalde blokken weg speelt.

– Het laatste wat je wilt zijn enkele blokken van verschillende kleuren. Maak op een dergelijke manier zetten, zodat blokken van dezelfde kleur bij elkaar komen.

– Gebruik bommen om meerdere blokken tegelijk te vernietigen. Hou er wel rekening mee dat er een ketting reactie van ontploffingen kan ontstaan als andere bommen zich in de buurt bevinden.

Levens cheat

Geen zin om een half uur te wachten voordat je weer een leven krijgt? Zet dan de tijd van je telefoon/tablet een paar uur vooruit of zet de datum een dag verder.
Als je dit doet dan heb je meteen weer 5 levens. Dit trucje kun je gewoon blijven herhalen. Het werkt echter alleen op je telefoon/tablet en dus niet op de PC.

Is het mogelijk om Pet Rescue Saga te spelen zonder Facebook?

Om de verschillende episodes te kunnen halen zul je de hulp nodig moeten hebben van je vrienden op Facebook, tenzij je bereid bent om geld te betalen voor het vrijspelen van de volgende episode. Net zoals in Candy Crush heb je aan het einde van de episode 3 vrienden nodig die jou naar de volgende episode kunnen helpen. Stel, je hebt wel Facebook maar je wilt je vrienden niet lastig vallen met verzoeken om levens of tickets voor de volgende episode, dan is het een optie om een zogenaamd ‘schaduw account’ aan te maken. Op Facebook kun je in principe zoveel accounts aanmaken als je wilt. Op deze manier kun jij dan heel eenvoudig levens naar jezelf sturen of tickets die je naar de volgende episode zullen brengen. Hierbij hoef je dus niet je vrienden lastig te vallen en ben je ook niet afhankelijk van je vrienden. Hierdoor kun jij het spelletje een stuk sneller uitspelen dan de mensen die deze tip niet kennen!

NIEUW:

In de update van 21-10-2013 is een nieuwe functie toegevoegd aan Pet Rescue Saga; De ontdekkingstochtfunctie. Ben je niet verbonden met Facebook? Geen probleem, je kunt nu 3 eerdere levels opnieuw spelen om de volgende episode vrij te spelen!

Munten in Pet Rescue

In Pet Rescue Saga kun je gouden munten/coins verdienen. Deze munten/coins verdien je door met zoveel mogelijk sterren de levels te voltooien. Een veelgestelde vraag door Pet Rescue spelers is: Wat kan ik doen met munten/coins? De munten/coins kun je gebruiken om extra boosters aan te schaffen. Je kunt eventueel ook extra munten/coins kopen.

Een andere veelgestelde vraag is: Hoe gebruik ik de munten/coins? Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel. Het werkt als volgt:

  1. Klik op het level dat je wil gaan spelen.
  2. Vervolgens krijg je dit schermpje te zien: Zoals je kunt zien staat er bij de blokkenkraker booster linksonder een muntje. Klik hier op.
  3. Nu krijg je dit schermpje te zien: Klik op kopen en je zal drie blokkenkraker boosters erbij krijgen.

Sinds kort heeft Facebook een aanpassing gemaakt in Pet Rescue. De oude munten zijn veranderd in dierenmunten en er zijn eveneens goudstaven toegevoegd aan het spel.

Met dierenmunten kun je alleen blokkenkrakers kopen. Met goudstaven kun je extra levens en boosters kopen. Ook kun je de goudstaven gebruiken om episodes te ontgrendelen.