Goede fitness schoenen helpen je bij calorieverbranding
March 8, 2017
Maak gamen een uitzonderlijke ervaring
September 1, 2020
Show all

Hondenverzekering

Wij Nederlanders zijn gek op honden. Ongeveer 60 % van de Nederlanders heeft een gezelschapsdier en ongeveer 3 op de 10 huishoudens in Nederland heeft 1 hond of zelfs meerdere honden. De populairste hond die Nederlanders kopen is de labrador, daarnaast zijn honden als de Chihuahua, de Franse Buldog en de Jack Russel Terriër populaire honden onder Nederlanders.

In Nederland zijn in het totaal zo een 200.000 huisdieren verzekerd tegen ziektekosten en er zijn al ongeveer 2 miljoen dieren gechipt. Waarom zou je een hondenverzekering afsluiten voor een huisdier? En wat is verzekerd met een Hondenverzekering? Eigenlijk is de hondenverzekering niets anders als een zorgverzekering die je voor de hond kan afsluiten. De verschillende hondenverzekeringen die er op de markt worden aangeboden hebben verschillende dekkingen. Verreweg de grootste aanbieder van de hondenverzekeringen is de huisdierenverzekering van Proteq dier & Zorg.

Wat dekt een hondenverzekering?

De hondenverzekering is eigenlijk niets anders dan een ziektekostenverzekering of zorgverzekering voor honden. Naast de verschillende dekkingen die de hondenverzekeringen aanbieden kun je bij de huisdierenverzekering van de keuze vaak nog aparte modules afsluiten om de verzekering uit te breiden. Zo kun je een crematieverzekering afsluiten of een reisverzekering voor de hond afsluiten, zodat de hond ook op reis goed verzekerd is.

Wat is de beste hondenverzekering?

Wat de beste hondenverzekering voor je situatie is hangt uiteraard af van een aantal punten. Ten eerste is de financiële situatie van belang. Daarnaast is het van belang hoe uitgebreid je de dekking zelf wilt maken en wat wil je verzekeren. Je kunt natuurlijk ook zelf een bepaald risico dragen. Een ander punt bij het verzekeren van honden is, wat kost het hondenras wat je wilt verzekeren. Het ene ras is duurder dan het andere ras.

Nog andere punten die meespelen in het vinden van de beste verzekering voor de hond is de leeftijd van de hond, het aantal honden dat je wilt verzekeren (meerdere honden verzekeren is bij hond vaak goedkoper). Wanneer je alles voor jezelf op een rij hebt gezet is het zaak de beste hondenverzekering te vinden voor jouw situatie. Iedere verzekering heeft zo de nodige bijzonderheden en de goedkoopste in jouw geval hoeft niet altijd de beste en goedkoopste oplossing te zijn voor een ander.

Verschillen tussen de verschillende hondenverzekeringen

Bij het vergelijken van de diverse verzekeringen voor de hond spelen een aantal punten mee waar je op kan letten. Een van de punten die bij vergelijken de doorslag zou kunnen spelen is de maximale vergoeding die de huisdierenverzekering op jaarbasis vergoed. Hierin zijn grote verschillen de ontdekken.

De hondenverzekering die Proteq dier & zorg bijvoorbeeld aanbiedt kan qua premie misschien wat duurder zijn, maar het bedrag dan zij op jaarbasis als maximale vergoeding hanteren is maar liefst 5000 euro. En deze maximale vergoeding is veruit de hoogste van alle op de markt zijnde hondenverzekeringen. Bij de andere dierenverzekeringen zoals OHRA en Petplan ligt de maximale vergoeding tussen de 2500 en 5000 euro, alleen is dit sterk afhankelijk van het gekozen pakket. Let hier dus goed op!

Eigen bijdrage

Ook op het gebied van eigen bijdrage zit een groot verschil per hondenverzekering. Uit vergelijken blijkt dat het eigen risico dat de hondenverzekering van OHRA hanteert op 20% ligt van het gedeclareerde bedrag. Proteq dier & zorg kent een eigen bijdrage van 19% net als Neckermann. Verreweg het aantrekkelijkste op het gebied van eigen risico zijn de huisdierenverzekering van Petplan en het Kruidvat. In plaats van een percentage van het gedeclareerde bedrag hanteert de hondenverzekering van het Kruidvat een vast bedrag per declaratie. Deze vaste eigen bijdrage is standaard 35 euro per declaratie. Wanneer je nu gedurende een aantal maanden de declaraties opspaar en ineens indient, kan dit behoorlijk schelen en betaal je een stuk minder eigen bijdrage. Petplan kent een lage eigen bijdrage van 15 % en ligt ook behoorlijk scherp in de markt.

Waarom je hond verzekeren met een hondenverzekering

Er kunnen zich in het leven allerlei verschillende situaties voordoenwaar je voor komt te staan. Het kan financieel even wat minder gaan, zodat je bijvoorbeeld plotseling geen geld heeft om een dure behandeling in een dierenkliniek of een operatie te betalen die de hond moet ondergaan. Je wilt toch niet dat je geliefde hond daarvan de dupe is. Voor een gering bedrag per maand kun je dit risico afdekken door een hondenverzekering voor het dier af te sluiten.

Comments are closed.